بیانیه آیین رسمی بزرگداشت روز ملی بهره وری منتشر شد

با یاری خداوند متعال، به همت بخش خصوصی و با همراهی و همکاری اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران، آیین رسمی بزرگداشت روز ملی بهره وری در سال 1396 نیز برگزار شد. جشنواره ملی بهره وری در راستای کمک به تحقق مفاد برنامه‌های توسعه در حوزه بهره وری و لزوم بهره گیری از ساز و کار اجرایی برای تحقق چشم‌انداز 20 ساله نظام و با هدف اشاعه فرهنگ مدیریت بهره وری و کمک به افزایش توان رقابت‌پذیری بنگاه‌های اقتصادی و قدردانی از بهره‌ورترین مدیران ارشد شرکت های ایرانی، هشتمین دوره برگزاری خود را به پایان می‌رساند و آغاز نهمین دوره آن را به طور رسمی اعلام می نماید. دستاوردهای این جشنواره پس از برگزاری  هشت دوره به شرح زیر می باشد:

  • اندازه گیری 180 شاخص مالی، اقتصادی و بهره وری برای بیش از 5000 بنگاه اقتصادی به دو نرخ جاری و ثابت در قالب 52 گروه تولیدی و خدماتی با دقت و سرعت بالا و بر اساس روش های سازمان بهره‌وری آسیایی از سال 1382 تاکنون
  • ایجاد پایگاه داده بیش از 600 تجربه موفق ارتقای عملکرد و بهره وری
  • ایجاد پایگاه داده نزدیک به 50 تجربه موفق بهینه کاوی در سازمان های ایرانی
  • اندازه گیری شاخص رضایت کارکنان برای نزدیک به 100 بنگاه اقتصادی
  • ایجاد شبکه ای متشکل از 6500 متخصص در صنایع مختلف به عنوان داور جشنواره ملی بهره وری

لازم به ذکر است، این جشنواره متشکل از پنج مسابقه است که عبارتند از: مسابقه ملی بهره وری، مسابقه ملی تجربه‌های موفق، مسابقه بهترین محل برای کار، مسابقه ملی بهینه کاوی و مسابقه توان اجرایی سازمان ها و بنگاه‌های اقتصادیی که در مجموع موفق به کسب 750 امتیاز کسب نمایند موفق به کسب تندیس ملی بهره وری خواهند شد. در هشتمین دوره جشنواره، هیچ سازمانی موفق به دریاقت تندیس ملی بهره وری نشد.

نظر به اینکه صاحبنظران اقتصادی یکی از مهمترین دلایل آسیب‌پذیری و عدم رشد مناسب اقتصاد ایران را عدم رشد بهره وری در کشور طی 50 سال گذشته می دانند، کم توجهی مسوولان اقتصادی به روز ملی بهره وری طی دهه‌های گذشته جای تامل بسیار دارد و در سال جاری نیز که روز ملی بهره وری مقارن شده است با هیاهوی انتخاباتی، باز هم این بخش خصوصی است که تلاش نموده است که در این روز، پرچم بهره وری را در حد توان خود افراشته نگه دارد. این موضوع، موجب خرسندی است که بخش خصوصی در زمینه موضوع مهم بهره وری احساس مسوولیت می‌نماید و در تلاش است نقش خود را در این زمینه ایفا نماید. انتظار می رود که همکاری‌های

بخش خصوصی و دولتی در زمینه کمک به افزایش شتاب تحقق اهداف جشنواره ملی بهره‌وری توسعه یابد چرا که دبیرخانه این جشنواره، راهی را که 8 سال است آغاز نموده شمعی برافروخته در تاریکی می‌داند و سایر دلسوزان اقتصاد ایران را نیز به برافروختن شمع هایی نظیر آن دعوت می نماید.

در همین راستا به برخی از مهمترین نتایج و توصیه های حاصل از برگزاری آیین رسمی بزرگداشت روز ملی بهره‌وری در تاریخ یکم خرداد ماه 1396 اشاره می‌شود:

  • جشنواره ملی بهره وری، به عنوان یک نهاد غیرانتفاعی، امکان ارایه کارنامه بهره وری بنگاه های اقتصادی را به صورت رایگان فراهم نموده است. این کارنامه شامل اندازه گیری شاخص های مهم بهره وری و مقایسه رشد آنها با میانگین صنعت و اهداف رشد بهره وری در برنامه ششم توسعه است. به این منظور هر بنگاه اقتصادی می تواند با ارایه صورت های مالی حسابرسی شده خود طی سه سال گذشته کارنامه بهره وری خود را به طور رایگان دریافت نماید.
  • جشنواره ملی بهره وری همگام با بهره ورترین فعالان اقتصادی شناسایی شده در گروه های اقتصادی مختلف و به نمایندگی از کسب و کار کشور که سهم به سزایی در توسعه نهضت ملی بهره وری در سطح ملی و توسعه پایگاه داده ملی در حوزه شاخص های عملکردی مالی، اقتصادی و بهره وری ایفا کرده است، بر لزوم اجرای سریع، صحیح و کامل قوانین مرتبط با شفافیت اقتصادی و گردش آزاد و عادلانه اطلاعات اقتصادی در کشور تاکید می نماید.
  • سرمایه گذاری های خارجی در صورتیکه بتواند با موضوع انتقال تکنولوژی و انتقال دانش و تجربه به کشور همراه باشد و به افزایش سطح توان مدیریتی در سازمان ها کمک نماید، می تواند راه مناسبی برای ارتقای بهره وری در شرایط کنونی در کشور باشد.
  • توسعه نظام آموزش و پرورش مهارت محور در کشور مورد تایید قرار گیرد.
  • تولید آمار و اطلاعات بخش خصوصی جهت بهره برداری و استفاده در مدیریت بخش خصوصی و ارایه اطلاعات مستقل به حاکمیت مورد توجه قرار گیرد.
  • با توجه به لزوم ایجاد دیدگاه بلندمدت در برنامه ریزی های کلان، در اقتصاد و کسب و کار در کشور ضروری است به منظور پایداری و بقای بنگاه های اقتصادی، موضوع اندازه و حجم تولید اقتصادی و همچنین مکان‌یابی‌های مناسب جهت احداث و راه اندازی بنگاه های اقتصادی بیشتر مورد توجه قرار گیرد و شرکت‌های کوچک و متوسط از طریق ایجاد نوآوری در محصولات خود (همانند استارت آپ ها) و تلاش برای رسیدن به حجم تولید اقتصادی و استفاده از ظرفیت های بلااستفاده اما دارای توجیه اقتصادی در کشور فعالیت های خود را

 توسعه دهند و حمایت دولت صرفا برای حفظ شرکت‌های کوچک و متوسط فقط با هدف کاهش نرخ بیکاری نمی تواند در بلندمدت به سود اقتصاد بهره ور باشد.

  • توصیه نهایی جشنواره ملی بهره وری آن است که با هدف کوچک شدن دولت در دراز مدت، استفاده از عبارت
    «دولت نباید… » به جای عبارت «دولت باید …..» در گفتمان های اقتصادی کشور متداول گردد.