«فرشید شکرخدایی» امروز (دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۶) در نشست خبری آیین رسمی بزرگداشت روز ملی بهره وری در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران افزود: در طول ۴۵ سال گذشته شاخص بهره وری کل عوامل در کشور تغییری نداشته است؛ این یعنی به ازای منابع تزریق شده به اقتصاد بدون احتساب تورم و به استناد آمارهای بانک مرکزی به اندازه ۴۵ سال گذشته ارزش ایجاد می شود.
شکرخدایی به جمله ای تکان دهنده از پرویز فتاح وزیر اسبق نیرو اشاره کرد که اظهار داشت کل ارزش افزوه صنعت، معدن و کشاورزی از مبلغ یارانه انرژی کمتر است.
وی بیان داشت: این درد از زمان نخستین افزایش قیمت نفت در کشور شکل گرفته و ربطی به قبل یا پس از انقلاب ندارد و وقتی تصمیم گرفتیم رشد و توسعه اقتصادی مان را از طریق درآمدهای نفتی محقق کنیم، آغاز شد.
دبیر جشنواره ملی بهره وری ایران با اشاره به کشور نروژ و دچار شدن به این مشکل با فروش نفت، تصریح کرد: صندوق ذخیره ارزی ایجاد شده در این کشور که درآمدهای نفتی به آن وارد می شود، از ۲۰ سال پیش تاکنون فقط به پروژه های اجرایی در خارج کشور و نه پروژه های داخلی، وام می دهد.
وی گفت: به همت جشنواره ملی بهره وری و با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران، آیین رسمی بزرگداشت روز ملی بهره وری در سال ۱۳۹۶ برگزار می شود.
به گفته این مقام مسئول، جشنواره ملی بهره وری در راستای کمک به تحقق مفاد برنامههای توسعه در حوزه بهره وری و لزوم بهره گیری از ساز و کار اجرایی برای تحقق چشمانداز ۲۰ ساله نظام و با هدف اشاعه فرهنگ مدیریت بهرهوری و کمک به افزایش توان رقابتپذیری بنگاههای اقتصادی و قدردانی از بهرهورترین مدیران ارشد شرکت های ایرانی، هر ساله برگزار می شود و در یکم خرداد ماه امسال، هشتمین دوره برگزاری آن به پایان میرسد و نهمین دوره آن به طور رسمی آغاز خواهد شد.
شکرخدایی بیان داشت: فرآیند اجرایی هشتمین جشنواره ملی بهره وری از تاریخ اول خرداد ماه سال ۹۵ آغاز شد، در این دوره از جشنواره در مجموع ۳۸ پروژه به دبیرخانه جشنواره ارسال شد همچنین هفت پروژه نیز در سومین مسابقه ملی بهینه کاوی شرکت کردند.
وی ادامه داد: از میان پروژه های ارسالی گروه های مواد و محصولات دارویی و بانک و موسسات پولی و مالی با ۶ پروژه بیشترین و گروه صنایع غذایی با ۲ پروژه کمترین پروژه را در این دوره از مسابقات ارسال کرده اند. همچنین با توجه به بررسی پروژه ها در حوزههای مختلف ۲۰ پروژه در حوزه نوآوری، ۱۴ پروژه در حوزه تیم سازی، توانمندسازی پرسنل، ۱۱ پروژه در حوزه های بهینه کاوی و برنامهریزی استراتژیک و توسعه، ۱۰ پروژه در حوزه های مدیریت فرآیند و توسعه و تمرکز بر بازار و مشتری، ۹ پروژه در حوزه مدیریت دانش و فناوری اطلاعات، هفت پروژه در حوزه های رهبری، روابط با تامین کنندگان و شرکا و استانداردها و جوایز، ۶ پروژه در حوزه ارزیابی عملکرد و پنج پروژه در حوزه های مسوولیت پذیری اجتماعی و زیست محیطی و تحصیلات، آموزش، توسعه و یادگیری بوده است.
دبیر جشنواره ملی بهره وری ایران خاطرنشان کرد: پس از ارسال کامل پروژه ها به دبیرخانه جشنواره و انجام بررسی های اولیه انجام شده توسط کارشناسان جشنواره، پروژههایی که دارای ایراد و نقص بود برای مدیران پروژه ها ارسال و پس از اصلاح مجدد به دبیرخانه فرستاده شد. سپس پروژههای دریافتی در سامانه داوری جشنواره آپلود شد تا بیش از ۶۵۰۰ داور که از متخصصین ۵۲ گروه صنعتی هستند با مطالعه پروژه ها به صورت آنلاین نظرات کارشناسی خود را نسبت به پروژه های صنعت خود اعلام کنند که این نظرات قسمتی از امتیاز نهایی پروژه ها است.
وی اظهار داشت: جشنواره ملی بهره وری در تاریخ چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ماه در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شرایطی را برای سازمان های شرکت کننده فراهم کرده است تا بتوانند در حضور کمیته علمی جشنواره از پروژه های ارسالی خود دفاع کنند.
دبیر جشنواره ملی بهره وری ایران از ارائه مسابقه شاخص توان اجرایی در این دوره خبر داد و گفت: امسال این شاخص برای ۲۰ شرکت محاسبه شد که متوسط آن ۳۵ درصد به دست آمد؛ در حالی که در کشورهای برتر جهان ۸۰ درصد است.
وی با اشاره به تندیس ملی بهره وری که همه ساله به برترین شرکت اعطا می شود، تصریح کرد: در ۲ دوره گذشته به دلیل سختگیرانه بودن شاخص ها، این تندیس برنده ای نداشت و انتظار داریم رسانه ها حامی ما در سختگیری باشند.
بیشتر ببینید . . .
-
فرشید شکرخدایی به عنوان سومین دبیرکل فراکسیون تشکلهای اتاق بازرگانی انتخاب شد
-
تجربه شورای گفتوگو در اتاق ایران در مجمع عمومی اتاق اسلامی تشریح شد
-
برای حفظ بازار عراق، روی صادرات کالاهای با کیفیت نظارت شود
-
برای حفظ بازار عراق، روی صادرات کالاهای با کیفیت نظارت شود
-
نشست شورای گفتوگوی لرستان: در جوار شهرکهای صنعتی لرستان، نیروگاههای خورشیدی ایجاد شود