در نشست مشترک با مشاور رئیس‌جمهوری در امور تشکل‌ها و احزاب مطرح شد: دولت در جهت حفظ استقلال اتاق بازرگانی تلاش کند

در نشست مشترک رئیس اتاق ایران، روسای کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران با مشاور رئیس‌جمهوری در امور تشکل‌ها و احزاب تاکید شد که باید به ظرفیت کارشناسی اتاق ایران و تشکل‌های اقتصادی توجه شود.

نورالدین آهی، مشاور رئیس‌جمهوری در امور تشکل‌ها و احزاب در این نشست گفت: دولت چهاردهم و شخص رئیس‌جمهور معتقد است که باید در حل مسائل اقتصادی به نظر تشکل‌های اقتصادی و بخش خصوصی توجه شود و با این نگاه، برای اولین بار در حوزه تشکل‌های اقتصادی، مشاور انتخاب کرده است. دولت می‌خواهد صدای بخش خصوصی شنیده شود ولی البته صدای افراد و بنگاه‌های اقتصادی هم باید شنیده شود.

مشاور رئیس‌جمهوری در امور تشکل‌ها و احزاب ادامه داد: تشکل‌های اقتصادی و فعالان بخش خصوصی می‌توانند مسائل خود را مستقیم با رئیس‌جمهور مطرح کنند. رئیس‌جمهوری معتقد است برای حل مسائل ایران باید به سراغ تشکل‌های تخصصی آن حوزه رفت.

او تصریح کرد: به‌جای اینکه پایگاه عظیمی مثل اتاق ایران در حل مسائل اقتصادی به دولت کمک کند، گعده‌ها این نقش را به عهده گرفته‌اند. در دولت چهاردهم سطح دسترسی تشکل‌های اقتصادی به رئیس‌جمهور بسیار بهتر شده و می‌توانیم از این ظرفیت برای حل مشکلات اقتصادی ایران استفاده بهتری کنیم.

در ادامه فرشید شکرخدایی، رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی اتاق ایران با اشاره به ساختار اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی ایران و نظام حل مسئله و نظام ارجاع در اتاق ایران گفت: اتاق ایران در چند بخش، مسئله ارجاع شده را بررسی می‌کند. ساختار اول به مسئله جغرافیا، توجه دارد و در این مسیر ابزارهایی چون شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، شورای روسای اتاق‌های سراسر کشور و هیات نمایندگان وجود دارد. ساختار دیگر ساختار اتاق‌های مشترک است که در ذیل امور بین‌الملل اتاق ایران می‌گنجد و ساختار دیگر موضوعی-صنفی است که در این حوزه، تشکل‌های تخصصی و فراکسیون‌های تشکل‌ها فعالیت می‌کنند.

شکرخدایی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین نظام حل مسئله در اتاق، مراجعه به تشکل‌های تخصصی در هر حوزه‌ای است؛ در مورد مسائل شهرستان‌ها باید به اتاق شهرستان‌ها مراجعه شود و در حوزه بین‌الملل به اتاق‌های مشترک رجوع می‌شود. همچنین در موضوع چندوجهی، اتاق، کمیته‌های تخصصی و 20 کمیسیون تخصصی فعالیت می‌کنند.

او تصریح کرد: دولت و حاکمیت باید برای مشورت با بخش خصوصی به حوزه و بخش‌های مرتبط و تخصصی مراجعه کرده و از این ظرفیت استفاده کند.

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی اتاق ایران تأکید کرد: در ماده 2 و 3 قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار گفته‌شده که دولت و مجلس درباره مسائل اقتصادی نظر تشکل‌های بخش خصوصی را اخذ کنند. از طرفی باید به این نکته توجه شود که نظر اتاق ایران در مورد مسائل اقتصادی ملی است نه صنفی و شخصی و اتاق ایران با دسته‌بندی و انحصار مخالف است.

شکرخدایی ادامه داد: تشکل‌های بخش خصوصی با رأی و نظر تمام بخش خصوصی ایجاد می‌شوند و با تشکل‌های ثبت‌شده در نهادها و سازمان‌های دیگر تفاوت ماهوی دارند. نهادهای موازی به این دلیل ایجاد می‌شوند که این افراد به دلایلی مقبول بخش خصوصی نیستند؛ البته ممکن است آن‌ها افراد بزرگی در صنعت خود باشند ولی نماینده بخش خصوصی نیستند. باید دولت و حاکمیت به تشکل‌های بخش خصوصی احترام بگذارند.

به گفته شکرخدایی بخش خصوصی با انحصار موافق نیست و به دنبال شفافیت است.

در ادامه این نشست شکرخدایی با اشاره به اهمیت استقلال اتاق ایران، عنوان کرد: کارکرد اتاق بازرگانی، به استقلال آن برمی‌گردد. متأسفانه در خیلی از موارد ما تحت‌فشار قرار گرفته‌ایم و یکی از درخواست‌های فعالان بخش خصوصی، حفظ این استقلال است.

او گفت: درخواست ما این است که طرح اصلاح قانون اتاق بازرگانی که در دست مجلس است، متوقف شود و دولت برای اصلاح این قانون لایحه بفرستد.