دبیر جشنواره ملی بهره وری با بیان این که 45 سال است عوامل کل بهره وری در کشور تغییر نکرده است گفت:تا زمانی که روحیه عمومی کشور متمایل به احداث است و نه استفاده بهینه از امکانات موجود ، شاخص بهره وری رشد نخواهد کرد.
فرشید شکرخدایی طی نشست خبری با تشریح چگونگی برگزاری هشتمین دوره جشنواره ملی بهره وری به دلایل عدم رشد شاخص بهره وری در کشور اشاره کرد و گفت:سیستم دولتی ،اقتصاد وابسته به نفت، داشتن روحیه روبان پاره کردن میان مسئولین از جمله عوامل عقب ماندگی بهره وری در کشور است.
وی با اعلام این که متاسفانه تاکنون شاهد روبان پاره کردن برای ارتقا بهره وری و به طور مثال سه شیفت کار کردن در یک بنگاه تولیدی نبوده ایم گفت: 45 سال است عوامل کل بهره وری در کشور تغییر نکرده است.
دبیر جشنواره ملی بهره وری با بیان این که تا کنون عملکرد دولت ها در خصوص بهره وری به هیچ وجه رضایت بخش نبوده است افزود:تمرکز دولت ها و مجلس همواره بر ساخت جاده،کارخانه و به طور کلی توسعه بوده است تا توجه به استفاده مطلوب از امکانات موجود.
وی افزود: به طور مثال طبق آمارهای وزارت صنایع میزان سوله های خالی در کشور5 برابر سوله های پر است.
شکر خدایی تصریح کرد: در حال حاضر رشد اقتصادی کشورها از طریق ارتقا بهره وری حاصل می شود بنابر این محاسبه رشد شاخص ها در صنایع مختلف برای تعیین سهم آن در رشد اقتصادی کشورها در راستا برنامه ریزی های آینده آنان حائز اهمیت است.
وی در ادامه افزود: جشنواره ملی بهره وری طی 8 سال گذشته سعی کرد رشد شاخص های بهره وری نیروی کار و سرمایه به نرخ ثابت ( از طریق تورم زدایی) در صنایع مختلف را محاسبه کند و بر این اساس تا کنون به اندازه گیری شاخص های 5 هزار بنگاه اقتصادی پرداخته است.
شکرخدایی مهمترین ویژگی این جشنواره هشتم را رایگان بودن مرحله نخست آن اعلام کرد و گفت: در صورتی که هر بنگاه اقتصادی صورت مالی تایید شده را داشته و سود و زیان های آن نیز مشخص باشد، بدون هیچ محدودیتی می تواند در این جشنواره حضور یابد و میزان بهره وری آن به صورت رایگان محاسبه می شود.
دبیر جشنواره ملی بهره وری تصریح کرد: سازمانها در 5 رویداد مسابقه ملی بهره وری، بهینه کاوی، تجربه های موفق، بهترین محل کار و مسابقه ملی مصرف بهینه انرژی با یکدیگر به رقابت می پردازند.
وی با بیان اینکه هم اکنون کشور در زمینه اجرایی شدن برنامه های خود با مشکلاتی مواجه است افزود: امسال برای اولین بار سامانه آنلاین برای اندازه گیری توان مهندسی اجرا، راه اندازی شده است.
شکرخدایی عنوان کرد: میزان بهره وری عوامل اقتصادی در سال 94 با در نظر گرفتن سال 89 به عنوان سال پایه در حوزه های پالایشگاه 191.8، مواد دارویی 115، ساخت خودرو 98 ، کانی های غیر فلزی 374، محصولات فلزی 222، فولاد 189 ، بیمه 67، بانکها و موسسات مالی222، مخابرات167 ، ماشین آلات و دستگاه های برقی 181و قندو شکر 99 ارزیابی می شود.
دبیر جشنواره ملی بهره وری ادامه داد: در زمینه کاشی و سرامیک، محصولات کاغذی، تایرسازی، خدمات پرداخت و خودروسازی رقم این شاخص به ترتیب 142 ، 108، 155، 105 و 95 بوده و این در حالی است که در زمینه شوینده ها و لوازم آرایشی با کاهش شدید مواجه بوده ایم و به عدد 19 تنزل کرده ایم.
شایان ذکر است که شاخص پایین تر از 125 نشان از بهره وری پایین آن بخش مطابق با برنامه پنجم توسعه را دارد.
وی با انتقاد از میزان بهره وری حوزه صنعت و معدن کشور بیان کرد: میزان بهره وری کلیه عوامل در صنعت در سال 94 به نسبت سال پایه(88) 101 بوده که این امر نشان از عقب گرد، مطابق با برنامه پنجم توسعه دارد و بهتر است این کاستی از طریق جذب سرمایه گذاری جبران شود.
بیشتر ببینید . . .
-
مکانیسم تسهیلات سبز و تشویقی در حوزه محیط زیست با همکاری بخش خصوصی طراحی میشود
-
کارشناسان در بررسی صمت از الزامات جذب سرمایه به کشور :تا FATF حل نشود، سرمایهگذار نمیآید
-
فرشید شکرخدایی به عنوان سومین دبیرکل فراکسیون تشکلهای اتاق بازرگانی انتخاب شد
-
تجربه شورای گفتوگو در اتاق ایران در مجمع عمومی اتاق اسلامی تشریح شد
-
برای حفظ بازار عراق، روی صادرات کالاهای با کیفیت نظارت شود